DOPRAVA ZDARMA OD 2500 Kč PO CELÉ ČR!

Liposomální vitamín C a jeho rozdíl mezi klasickým vitamínem C

Jsem si jista, že znáte výhody vitamínu C a víte, že je to jeden z nejsilnějších antioxidačních prostředků schopných posílit imunitní systém. Ale znáte liposomální vitamín C a víte, jaké jsou rozdíly od toho klasického vitamínu C? Pojďme to zjistit v tomto článku a následně můžete vyzkoušet náš nový produkt Liposomální vitamín C246608058_469355087669775_9068891993735107912_n

 

Vyšší a rychlejší vstřebatelnost 

Vitamín C je rozpustný ve vodě a v přírodě se nachází v mnoha rostlinách, jako je kiwi, citrusové plody, šípky, jahody.. Jeho charakteristikou je, že je snadno odbouratelný, to znamená, že při vystavení vysokým teplotám ztrácí své blahodárné vlastnosti (např. při vaření jídla). To samé se děje i při nesprávném skladování příliš dlouhou dobu (vystavení vzduchu nebo světlu).

Abychom získali maximální užitek z tohoto základního vitamínu pro naše tělo, které si vitamín C neumí vyrobit ani ho skladovat, byla vyvinuta nejnovější generace laboratorního přípravku, liposomální vitamín C, který se lépe a rychleji vstřebává do buněk organismu a v důsledku toho je výkonnější. 

 

       Co jsou liposomy

Liposomy (z řeckého lipos „tuk“ a soma „tělo“) jsou velmi malé vezikuly (mohou mít průměr až 20 nanometrů), složené z nejméně dvou lipidových vrstev, které obklopují vodné jádro a bezpečně transportují obsah do konkrétní destinace, jako by byly ochrannou bublinou. Tyto sloučeniny byly studovány od 60. let 20. století, i když se ve farmaceutické oblasti používaly málo, což umožnilo zdůraznit jejich schopnost přenášet mimo jiné enzymy a účinné látky.

Jejich charakteristikou je, že jsou podobné fosfolipidové membráně, která pokrývá buňky našeho těla, která má také dvojitou lipidovou vrstvu. Právě tato podobnost hraje v jejich prospěch v kombinaci se skutečností, že jsou svou velikostí považovány za nanočástice nebo dokonce za mikročástice, takže snadno projdou jakýmkoliv typem tkáně a pohybují se tak po celém těle, dokud neproniknou buněčnou membránou a obsah, který nesou, se usadí.

Další výhodou, kterou liposomy nabízejí, je to, že nejsou zničeny v žaludku ani poškozovány jeho kyselým pH, protože trávení lipidů probíhá převážně v tenkém střevě: teprve když liposomální vitamín dorazí do tohoto traktu, je absorbován a transportován krví do částí těla, které tyto živiny potřebujeVe srovnání s tradičním vitamínem C je ten liposomální uzavřen v lipidové dvouvrstvé částici liposomu. 

Studie prokázaly, že liposomální vitamín C, jakmile je užíván, se nachází ve vyšší koncentraci v krvi: může být dokonce dvakrát vyšší než koncentrace klasického vitamínu C. Je to proto, že se v žaludku ve velké míře nerozkládá, jako je tomu u klasického, má větší biologickou dostupnost a není okamžitě vylučován močí. 

Ať už je to liposomální vitamín C nebo klasický vitamín C, přínosy pro tělo se nemění, ale protože koncentrace v krvi je vyšší, první z nich má větší výhody v těchto procesech organismu

-  udržuje funkčnost kardiovaskulárního systému, protože pomáhá předcházet jakýmkoli srdečním onemocněním, jako je infarkt,

-  chrání pokožku před poškozením UV záření a zabraňuje předčasnému stárnutí,

-  udržuje funkčnost organismu, pomáhá působit proti působení degenerovaných buněk,

-  má antioxidační funkci a posiluje imunitní systém,

-  pomáhá udržovat normální hodnoty krevního tlaku,-  udržuje zdravý zrak a oči,

-  udržuje cévy elastické,

-  podporuje hojení a urychluje hojení ran,

-  udržuje pokožku mladou a pružnou, podporuje tvorbu kolagenu,

-  zvyšuje vstřebávání železa. 

 

Vitamín C a ochrana před viry Depositphotos_194134122_xl-2015

Nejnovější výzkumy potvrdily, že adekvátní suplementace vitamínů, zejména C a D, přispívá k posílení organismu a tím k jeho efektivnějšímu boji s různými viry. Tím zefektivňuje imunitní funkce, aby tělo mohlo rychleji a aktivněji bojovat s patogeny, se kterými přichází do kontaktu. Vitamin C hraje roli v několika aspektech imunity, včetně růstu a funkce imunitních buněk a tvorby protilátek.

Receptory vitaminu D na imunitních buňkách také ovlivňují jejich funkci. To znamená, že vitamín D hluboce ovlivňuje reakci těla na infekce.

Problém je v tom, že lidé často nemají v těle dostatek těchto živin. To by mohlo zničit odolnost vůči infekcím. V důsledku toho vidíme nárůst nemocí a všech dalších zátěží spojených s tímto nárůstem. Pro udržení imunitního systému v optimálním stavu jsou kromě vitamínů C a D nezbytné také zinek a DHA nebo kyselina dokosahexaenová, která patří do rodiny Omega 3.